Eifel duitsland bezienswaardigheden

Verrassend dicht bij huis, op slechts een paar uurtjes rijden ben je er; in het prachtige gebied Eifel Duitsland bezienswaardigheden te over. Van die bezienswaardigheden in Duitsland vormt de Eifel zelfs één geheel, met zijn prachtig glooiende landschap met af en toe iets forser steigende of dalende wegen een genot om er met de motorfiets, fiets of auto doorheen te rijden. En wandelen is er ook een waar genoegen.

Monschau

Het stadje Monschau zou je kunnen zien als een levend openluchtmuseum. Het is één van de top Eifel Duitsland bezienswaardigheden. Het is er heerlijk struinen door de smalle straatjes en je in te beelden dat je hier bent in de tijd dat de lakenhandel welig tiert.

Bad Münstereiffel

Ook behorend tot de top Eifel Duitsland bezienswaardigheden is Bad Münstereiffel. Het ommuurde middeleeuwse stadscentrum is een genoegen om te ervaren. Overal in de Eifel zijn Romeinse resten aan te treffen en de natuur toont de kratermeren die gevormd zijn door vulcanische activiteit. Bij iedere VVV en in elk hotel kan je wandelkaarten verkrijgen om ter plaatse de boel nader te verkennen. Er zijn ook veel wildparken en als je er behoefte aan hebt kan je ook naar pretpark Phantasialand vlakbij Keulen.